Nieuws

SaniKey Flex: een hygiënisch toetsenbord geschikt voor elke werkplek

Rotterdam, 8 juni 2016

Craytech, producent van hygiënische oplossingen, breidt zijn werkterrein uit van medische ruimtes en clean rooms naar de alledaagse kantoorwerkplek. Met het SaniKey Flex toetsenbord verwacht het bedrijf het ziekteverzuim onder gebruikers van flexwerkplekken te kunnen terugdringen.

Een computertoetsenbord heeft één groot probleem. Het is nauwelijks schoon te maken en daarom meestal een broeinest van bacteriën. De oplossing ligt voor de hand: een toetsenbord dat wél schoon te maken is. Die waren er al voor kritische ruimtes als operatiekamers en laboratoria. Maar met de SaniKey Flex komt Craytech nu ook met een hygiënisch toetsenbord voor al die mensen die géén chirurg of wetenschapper zijn. Omdat hygiëne voor ons allemaal belangrijk is.

SaniKey Flex is een betaalbaar hygiënisch toetsenbord voor al die plekken waar hygiëne niet van levensbelang is maar wel gewoon erg prettig. Het is een toetsenbord dat eenvoudig is schoon te maken en te desinfecteren. Bovendien is het voorzien van actieve technologie die bacteriën doodt die met het toetsenbord in contact komen.

Stefan Meijer, woordvoerder van Craytech, benadrukt de centrale rol die het toetsenbord heeft als het gaat om werkplekhygiëne. "Flexplekken zijn handig maar totaal niet hygiënisch. Je deelt je werkplek met mensen die hoesten, niezen of hun handen niet wassen. Zo wordt een toetsenbord al snel een speeltuin voor bacteriën. Met SaniKey Flex kan iedereen dit probleem ondervangen. De investering is klein en het toetsenbord verdient zichzelf terug. Hygiëne is namelijk de sleutel tot een lager ziekteverzuim."

Het SaniKey Flex toetsenbord is vanaf vandaag te bestellen bij distributeur Formex Medical

 

Erasmus Medisch Centrum bestrijdt bacteriën op touchscreens

Rotterdam, 2 maart 2015

Het Erasmus Medisch Centrum heeft, als eerste ziekenhuis in de wereld, alle nieuwe Onyx Zeus medische computers met touchscreen voorzien van een screen protector met antibacteriële werking. De producent is Craytech, die de antibacteriële schermfolie onder de naam SaniFilm op de markt brengt.

De SaniFilm screen protector bevat silicium en nanozink waarmee het bacteriën doodt zodra ze met de folie in contact komen. De oplossing is effectief tegen onder andere de bekende bacteriën E. Coli en MRSA.

Leo Groenendaal, manager Medische Technologie bij het Erasmus MC is blij met de keuze voor SaniFilm. “Wij gebruiken al langer hygiënische toetsenborden en muizen maar we zien het computergebruik steeds meer verschuiven richting touchscreens. Een schermfolie met antibacteriële werking helpt ons om hierop in te spelen. De werking van de folie is bovendien door de fabrikant gegarandeerd voor de levensduur van de schermen.”

Maria van Antwerpen is woordvoerder van Craytech, producent van de folie met een specialisatie in innovatieve, hygiënische producten. “Een ziekenhuis is natuurlijk een omgeving waar ons nieuwe product uitstekend tot zijn recht komt en waar onze passie voor hygiëne gedeeld wordt. Maar eigenlijk is SaniFilm overal onmisbaar. Smartphones en tablets hebben touchscreens, maar we zien ze ook in bijvoorbeeld de horeca en het openbaar transport. We raken die schermen allemaal aan en wisselen zo bacteriën uit. En het unieke van ons concept is dat onze folies overal toepasbaar zijn: we maken ze exact op maat voor de klant.”

Contact

Postadres
Postbus 294
2800 AG Gouda

Telefoon: +31 854 019 500
E-mail: info@craytech.nl

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.